Vakantiepark In Limburg

Limburg ligt in het Zuid-Oosten van Nederland en is volgens vele mensen de gezelligste provincie met een mooi heuvelachtig landschap. Limburg biedt vele mogelijkheden voor een onvergetelijke en ontspannen vakantie. Vergeet tijdens uw vakantie niet een lekkere punt Limburgse vlaai te proeven. Een typisch Limburgse delicatesse.

Vakantiehuizen in Limburg

In Limburg kunt u genieten van de natuur en deelnemen aan verschillende cultuuractiviteiten. Hier is een groot gebied, maar liefst 6000 hectare Drents-Friese Wold met heide, bos en stuifzand ook te vinden. Een gedeelte van het natuurpark, de Groote Peel ligt ook in Limburg. Dit gebied is ideaal voor liefhebbers van een natuurvakantie. Ze kunnen hier genieten tijdens een wandel- of fietstocht in de natuur en zullen pure ontspanning ervaren in deze geweldige omgeving. U kunt natuurlijk tijdens uw sportieve vakantie in Limburg overal wandelen en fietsen. Het Pieterpad is misschien het meest bekende wandelpad. Hier kunt u fietsentochten in de bossen en op de heide zelf uitstippelen via de unieke bewegwijzering door de hele provincie.

Limburg heeft een kenmerkend eigen identiteit. Dat is vooral door een eigen taal, het Limburgs, gevormd. Andere culturele bijzonderheden zijn door de fanfares, harmonieorkesten en kerkkoren gevormd. Tijdens het Oud Limburgs Schutterfeest meten zich de Nederlandse en Belgische schutterijen elk jaar. Het culturele en godsdienstige hoogtepunt van het jaar is de zogenoemde 'brónk', het jaarlijkse Sacramentsprocessie.

Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen is ook de moeite waard. De realistische rondleiding door oud mijnwerkers vindt u zeker aangrijpend. Als u in Limburg bent mag u de hoofdstad Maastricht ook niet missen. Maastricht is een studentenstad met zijn eigen sfeer. Het heeft veel monumenten, een bourgondisch centrum en nog veel meer.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantiepark-in-limburg

Op mijn webblog vakantiepark-in-limburg staat leuke informatie over een vakantie in Limburg. Ik verzamel leuke artikelen, foto's en ervaringen over Limburg.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline